snail-farm-640Snegleslim er en af de mere aparte skønhedsingredienser, vi ser i disse dage, men det er langt fra et nyt fænomen. Slimets farmakologiske egenskaber blev allerede opdaget i det antikke Grækenland og snegleslimets mange anvendelsesmuligheder er blevet udnyttet i traditionel medicin over hele verden til behandling af blandt andet mavesår, hoste og brandsår. Den tendens vi ser herhjemme stammer dog, som så meget andet nyt, fra K-beauty’ens eget land; Sydkorea.

Hvordan udvindes snegleslim?
Snegleslim høstes fra havesneglen Helix Aspersa, der udskiller et tykt sekret for at beskytte deres bløde kropsdele. Sneglene opdrættes i farme, hvor slimmet opsamles, renses og filtreres inden det indgår som kosmetisk ingrediens under navnet ‘Snail Secretion Filtrate’. Vel at mærke uden at sneglene kommer til skade i processen.

Hvorfor er snegleslim godt for huden?
Snegleslim har et naturligt indhold af beskyttende antioxidanter og hudforbedrende proteiner, der hjælper med at reparere og forny sneglens ’hud’. En egenskab, der har vist sig også at fungere på menneskelig hud. Snegleslimmet hjælper således med at styrke hudens matrix ved at stimulere produktionen af kollagen, elastin og hyaluronsyre. En egenskab, der gør snegleslim yderst anvendeligt som anti-age ingrediens, da det vil hjælpe med at repare ’skader’ som linjer, rynker og ar. Slimet har desuden fugtende og antimikrobielle egenskaber, der gør det velegnet til hudtilstande som tør, dehydreret og uren hud.

snail

Og hvordan er det så i brug?
Snegleslim er meget let i konsistensen, nærmest flydende med en lidt, ja øhh, slimagtig tekstur alt afhængig af, hvor høj en andel slimet udgør af den samlede ingrediensmængde. Jo højere koncentration, desto større effekt som i MIZONs ’All in One Snail Repair Cream’, der indeholder 92% snegleslim og er det absolutte ’hero’ produkt i kategorien snegl. Foretrækker du en mere nærende dagcreme, så vælg en af de øvrige varianter – serum, natmaske, øjencreme eller sheet maske – som dit daglige slim-fix eller læg cremen under din eksisterende dag/natcreme som et ekstra beskyttende og plejende lag. Lag-på-lag er i øvrigt en anden K-beauty tendens, jeg tidligere har skrevet om her.

Er du nysgerrig på mere snegl, så finder du hele MIZONs ’Snail Repair’ sortiment her.