peel-enzym

Der er en del at vælge imellem, hvad angår masker, men det er faktisk ikke helt ligemeget, hvad du vælger i forhold til det resultat, du ønsker.

Har du urenheder der ligger under huden og har svært ved at komme ud (også kaldet indkapslinger i kosmetolog-sprog), er det enzymer, du skal have fat i. De er ofte udvundet af papaya eller ananas og er gode til at åbne tilstoppede porer. De arbejder altså på overfladen af huden.

Har du en trist, pigmenteret og/eller ældet hud, så er frugtsyrer geniale. De arbejder dybere i huden, virker cellefornyende, ensartende og udglattende på rynker, fordi de styrker kollagen produktionen, som fylder huden ud indefra. Frugtsyrer giver også huden en mere frisk glød.

Frugtsyrer kaldes også AHA (alpha hydroxy acids) og tæller blandt andet glykolsyre (udvundet af sukkerrør), mælkesyre (udvundet af surmælk) og citronsyre (udvundet af citrusfrugter). Glykolsyre er den mest effektive, da den har den mindste molekylevægt og derfor bedre penetrerer huden, hvilket er alfa-omega for, at frugtsyrerne kan udøve deres magi. Det nemlig essentielt, at de kommer i kontakt med de levende hudceller, som ligger under hudens beskyttende hornlag af døde hudceller, hvis de skal virke.

På billedet er det Papaya Peeling fra Maria Åkerberg som fås hos kosmetolog Jeanine Rubæk Sørensen til 170 kr. og Brightening AHA Peel Mask fra Màdara, som kan købe online hos Helsam til 175 kr. Begge er økologiske.