trin-4

Hvis du synes en toner er et overflødigt og endda lettere udtørrende produkt, så har du fat i den helt forkerte slags.

I Sydkorea er en toner en ”genfugter” og et helt essentielt trin i din hudpleje. Udover at fugte, balancerer den gode toner også din huds pH-værdi og tilfører den beroligende og blødgørende ingredienser samt masser af beskyttende antioxidanter.

Tonere kan påføres med vat, klappes direkte på huden eller sprayes på, alt efter flaskens design. Gør, hvad du synes er bedst – men gør det!

Tidligere brugte jeg altid vat, men det suger faktisk en del produkt, så nu jeg er begyndt at klappe min yndlingstoner på, eftersom sprayen ikke har forstøver-funktion. Det sikrer samtidig, at huden er mere fugtig og modtagelig overfor serum, hvilket er ret essentielt for, at de trænger ned, hvor de skal arbejde.

Faktisk er jeg blevet fuldstændig afhængig af tonere og mists og har gerne flere i brug samtidigt – én på badeværelset, én på kontoret, én i bilen (airconen er røget) og én i tasken…!

Hjemme bruger jeg Dr. LaPrin Antioxidant Boosting Toner, der udover fugt, balance og antioxidanter også indeholder ingredienser, der virker cellefornyende og lysnende, hvilket er en fordel, hvis du er kommet i anti-age/anti-pigment-segmentet. De øvrige bruger jeg som opfriskere i løbet af dagen, og det kan hurtigt blive til mange pift i denne sommervarme!

Caudalie Beauty Elixir er blevet et kult-produkt blandt skønhedsentusiaster, da den var et af de første toner-produkter, der markedsførte sig som en toner/mist med serum-agtige egenskaber. Helt så avanceret synes jeg dog ikke, at den er, men den indeholder gode, hudplejende planteekstrakter, der virker dejligt forfriskende og fugtgivende på huden (og så kan du få den i praktisk rejsestørrelse som vist på billedet).

I samme kategori finder du Mario Badescu Facial Spray med aloe vera og rosen-ekstrakt, der udmærker sig ved at være ekstra beroligende, hvilket er super, hvis du har en lidt sart eller reaktiv hud. Den er et godt alternativ til Caudalie, hvis din hud har tolerance-problemer overfor æteriske olier – eller hvis du blot vil have et billigere produkt uden at gå på kompromis med kvaliteten.