trin-5

Indtil videre har der nok ikke været nogle overraskelser i den koreanske rutine, men det kommer nu – trin 5 byder nemlig på et forholdsvist nyt koncept; essens.

Essens er et koncentrat, der giver fugt, blødgør og fremmer cellefornyelsen. Hvis du synes, det lyder som et serum, er det ikke helt forkert, men man skelner alligevel mellem de to. Et essens er nemlig noget lettere end et serum. Det er nærmest vandigt – som en toner, men mere aktivt, dog ikke så aktivt som et serum (bør være!). Grænserne mellem de tre typer af produkter er dog rimelig flydende (bogstaveligt talt) og udviskes gradvist i takt med at tonere bliver stadigt mere avancerede…og en del sera slet ikke er så avancerede, som de siger…(ja, det er ikke nemt – men mere om det en anden dag!).

Der findes ikke mange essenser på det danske marked, men Shiseido Eudermine Revitalizing Essence er et af dem, der har eksisteret længst (det blev oprindeligt lanceret i 1897!). Det var i øvrigt et af de første avancerede hudplejeprodukter, jeg selv købte, men jeg forstod ikke rigtig konceptet dengang (det gjorde hende, der solgte mig det tilsyneladende heller ikke), så jeg brugte det som toner.

eudermine-640

Den koreansk-amerikanske blogger Charlotte Chu (som nærmest er indbegrebet af K-beauty) anbefaler essenser fra SK-II og Missha, men ønsker du at prøve dem, skal du til udenlanske sites for at handle – jeg har ikke selv prøvet dem, men de står øverst på min (pænt lange) ”to-try”-liste. I Danmark kan du finde essenser hos japanske mærker som Shiseido, Sensai og Kosé. Sidstnævnte er netop lanceret her i august og fås eksklusivt hos Magasin.

kose

For at gør forvirringen total har Kosé valgt at kalde deres essens for Refine & Refesh Concentrated Serum, men både indhold og konsistens minder til en forveksling om en essens, så brug den gerne som en sådan.

iris-essence-640

 

Et andet spritnyt produkt i essens-kategorien er Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence, der blev lanceret i juli. Kiehl’s afslører selv, at produktet er direkte inspireret af K-beauty og udviklet for at tilbyde vestlige kvinder samme bløde, fugtmættede og dugfriske hud, som koreanske kvinder flasher.

Et ja tak, skal der lyde herfra 🙂