made-in-denmark

Der er umiddelbart ret stor forskel på de tre produkter på billedet, men så forskellige er de heller ikke – inde bag emballagerne. Det de har tilfælles er, at de alle er skabt af danske iværksætterkræfter med en fælles kærlighed til det naturlige og en tro på, at netop deres produkt kan udgøre en succesfuld levevej.

Rudolph Care

For Rudolph Care er successen hjemme, selvom det har været en lang, hård og kostbar kamp at nå hertil, hvor de er i dag. Historien er flittigt beskrevet og startede med en Greenpeace undersøgelse, der viste at Andrea Elizabeth Rudolph havde en masse giftstoffer i kroppen, som lægen mente var resultatet af mange års brug af konventionelle skønhedsprodukter. Det blev et vendepunkt for Andrea, der på det tidspunkt var gravid med sit første barn, og derfor besluttede sig for at udvikle en sund hudplejeserie, der både skulle være økologisk og fri for allergene parfumestoffer.

Det har været en kæmpe fordel for Andrea, at hun i forvejen var landskendt fra radio og TV, men trods det og hundredvis af positive omtaler fra andre kendisser og skønhedspressen har det alligevel taget rigtig mange år at skabe en profitabel virksomhed. At det i dag er lykkes har krævet en helt ufattelig og beundringsværdig dedikation og stædighed.

På billedet er det Anti-Ageing Serum med blandt andet aloe vera samt abrikoskerne- og açaiolie, der netop er relanceret i ny smuk glasflakon, der indeholder dobbelt så meget serum end tidligere til kun 100 kr. mere. Prisen er nu 795 kr. og fås her.

Golden Argan

Økologisk Argan Olie fra Golden Argan er et enkeltstående produkt baseret på den gyldne arganolie fra Marokko, der har helt fantastiske plejeegenskaber på ansigt, krop og hår. Olien er 100% ren og ufortyndet og trænger hurtigt ind i huden som andre såkaldte ”tørolier”. Da den ikke blokerer porerne, kan den bruges af alle hudtyper og ligefrem have en gavnlig effekt på fedtet og uren hud. Den er også god som reparationsmiddel til tør hud og hovedbund samt strækmærker, sår og ar.

Bag produktet står 26-årige Ahmad Hurmuzlu, der oprindeligt er fra Irak, og som siden sin ankomst i Danmark stædigt har arbejdet på sin drøm om at blive selvstændig. Ambitionerne er store og det skal nok hjælpe Ahmad og Golden Argan på vej. Jeg har testet det over flere dage som natolie og kan kun sige thumbs-up! Forhandlernetværket er endnu ikke så stort, så er du nysgerrig, kan olien købes på Golden Argans egen hjemmeside. Prisen er 95 kr.

Elenas

OliveAll Natural er en parfumefri hudplejeserie til ansigt og krop baseret på olivenolie og aloe vera. Serien er en del af et større produktsortiment af skønhedsprodukter og fødevarer fra Grækenland.

Historien starter også i Grækenland – nærmere bestemt på Kreta hvor Michael Halle og familie er på ferie for første gang i 2005 og forelsker sig så meget i øen og dens råvarer, at de begynder at importere græske produkter til Danmark under firmanavnet Elenas.

I år har de taget skridtet videre og har udviklet OliveAll Natural serien, der produceres i Danmark, men som er baseret på økologisk koldpresset olivenolie fra Kreta, hvor de også har et lokalt kontor. Produkterne er gode, basale dagligdagsprodukter til en fornuftig pris og kan sammenlignes med de produkter, du finder i helsekosten.

På billedet er det dagcremen med mælkesyre, der udmærker sig ved at have en let peelende effekt på huden, der giver en glattere overflade. Skulle jeg kun vælge ét produkt, ville jeg nok investere i seriens håndcreme, der virker meget plejende og beskyttende og har en fin, naturlig duft, der er meget behagelig. Serien er så ny, at den endnu kun fås i Elenas egen webshop.