sol-1

Hos Rudolph Care har de valgt at gå på kompromis med økologien for at producere serien Rudolph Sun Kids. Og det har været et godt valg, selvom det helt sikkert ikke har været et nemt ét at tage.

For selvom økologi måske er at foretrække, så er komfort og gode smøre-egenskaber bare lidt vigtigere i denne sammenhæng. Ikke mindst når det er utålmodige børn, vi har med at gøre, som i forvejen ikke kan lide at blive smurt ind. For at mindske irritation (solfiltre kan faktisk irritere huden) er der valgt flere forskellige filtre, der tilsammen giver den høje UV-beskyttelse, nemlig faktor 30 og 50. At der ikke er den store forskel på beskyttelsen, hvad angår “brandfare” gemmer jeg lige til en anden gang…

Udover filtrene består solcremerne af aloe vera ekstrakt (superfugtende, beroligende og helende mm) og diverse økologiske (og certificerede) planteolier, der virker dejligt nærende på huden (og giver cremerne den OK duft? Der er i hvert fald ikke parfume eller æteriske olier i). Glycerin holder på fugten (og ER en superingrediens, selvom mange har en fejlagtig, negativ opfattelse af glycerin) og en smule silikone giver cremerne gode sprede-egenskaber og en fløjlsblød overflade. Serien er således ikke økologisk certificeret som de øvrige hudplejeprodukter fra Rudolph Care (på grund af en for stor andel af syntetiske ingredienser = solfiltre), men dog stadig svanemærket.

Men hvad angår solcreme, er det svært at være 100% naturlig, med mindre man kan leve med at være smurt ind i en hvid, fedtende masse. Jeg kan ikke, så Rudolph Sun er for mit vedkommende helt perfekt til solferien. Og selvom der også er en Rudolph Sun solserie til voksne, så bruger jeg ligeså gerne børnenes…lige nu rent faktisk!

sol-2

sol-3

Rudolph Sun Kids Sollotion 50 koster 245 kr. for 200 ml og fås blandt andet på Rudolph Cares egen webshop.