natura-siberica-front-640Her i september åbnede den russiske skønhedskæde Natura Siberica sin nordeuropæiske flagskibsbutik på Strøget. Endda i den fine ende helt tæt på Kongens Nytorv. Butikken der tidligere husede bogbutikken Taschen er renoveret fra kælder til kvist for at passe ind i Natura Sibericas unikke verden. Komplet med is-landskab, plankegulve, birketræ og rensdyrstøvler.

natura-siberica-kasse-640

natura-siberica-støvler-640

Men det er ikke kun indretningen, der gør butikken et besøg værd, for produkterne – og dem er der mange af – er både spændende og prismæssigt attraktive. De fleste ingredienser er nemlig dyrket på egne marker eller indsamlet i Sibiriens vilde natur, så de fordyrende mellemled er skåret fra.

natura-siberica-pris-640

natura-siberica-bær-640

Og heldigvis for det, for når du først får kigget dig omkring på hylderne, er det svært ikke at lægge flere produkter i kurven. I det hele taget kan du roligt sætte en halv times tid af til besøget, så du har god tid til at snuse rundt og nyde den havtornjuice eller russiske te, du vil blive budt på, når du træder ind i butikken.

natura-siberica-te-640

Blandt hovedingredienserne finder du nordiske bær som havtorn, blåbær og multebær, sibiriske planter og urter med eksotiske navne og så selvfølgelig kaviar. Alt der er dyrket, er økologisk certificeret og formuleret uden parabener, sulfater eller silikonestoffer.

natura-siberica-urter-640

Mere interessant – synes jeg – er, at opskrifterne er inspireret af gamle russiske skønhedstraditioner, der blandt andet blev udviklet til den russiske zar. Fx sauna og spa serien, der bygger på den gamle banya tradition, der er en hjørnesten i russisk skønhedskultur.

Et af de produkter jeg allerede har taget i brug efter mit besøg i butikken, er rensesæben Northern Soap med aktivt kul, der virker som en dybderensende maske. Den er ikke til daglig brug, det ville være for voldsomt, men brug den en gang om ugen eller på dage, hvor din hud har brug for en hurtig omgang detox. Husk at fyld godt med fugt på efterfølgende, da den absorberer en del olie fra huden, som derfor godt kan føles lidt tør bagefter.

natura-siberica-sæbe-640

Sæben er dog ikke det sidste produkt, jeg skal have derinde fra. En hårmaske med kaviar står allerede på indkøbslisten, og jeg skal helt sikkert også lure lidt på nogle julegaver til familien.