place-vendome-600px

Det er sæson for sommerdufte og traditionen tro bugner skønhedshylderne med de spraglede og lette sommervarianter i limited edition.

Min sommerfavorit er dog slet ikke en sommerduft. Faktisk blev den lanceret i februar, så helt ny er den heller ikke set med skønhedsskribent-briller, hvor alt der blev lanceret i sidste måned er old news! Og endnu værre er det, at den faktisk er helt tilbage fra 2013, men bare ikke har været lanceret i Danmark før nu. Men pyt nu være med det. Nu er den her, og det skal vi glæde os over!

Duften jeg taler om er Boucheron Place Vendôme Eau de Toilette.

boucheron-place-vendome-eau-de-toilette-600px

Place Vendôme Eau de Toilette er juveler-huset Boucherons signaturduft (og adresse i Paris) i en lidt lettere udgave end den originale Eau de Parfum, og inspirationen fra smykkernes verden kommer tydeligt til udtryk i den kvalitativ tunge og fint dekorerede glasflakon med en pink kunzite-cabochon i toppen – en sten der også bruges hos Tiffany’s og Cartier (altså dyr og lækker!).

Men det er ikke kun flakonen, der er lækker. Duften er det heldigvis også (vi samler jo ikke på dufte for flakonernes skyld, vel?).

Ved først sprøjt er Place Vendôme Eau de Toilette frisk og strålende takket være citrusnoten yuzu, der er rundet af med pæon og djævletræ, så citrussen ikke føles for skarp. Herefter følger mere fyldige blomsternoter som blå iris og jasmin, der giver duften krop og feminintet, uden at den bliver hverken berusende eller tung. Bunden er let og elegant og består af hvid moskus og cedertræ. Alt i alt en virkelig fin, feminin og gennemført elegant duft med en diskret charme, der ikke “larmer”.

Place Vendôme Eau de Toilette er ikke til en dag på stranden (dufte kan i det hele taget ikke anbefales i solen, da alkoholen fremmer pigmentpletter), men den er perfekt til aftenbrug. Jeg skal i hvert fald have den på til alle sommerens festlige aftener.

Boucheron Place Vendôme Eau de Toilette fås i 30, 50 eller 100 ml fra 330-675 kr.