IMG_7783

Savner du en ny destination for en sviptur, så prøv Gøteborg. Turen derop tager tre timer i bil, men i forhold til (endnu) et besøg i Malmø, er det helt klart køreturen værd – især hvis du har selskab af en veninde, chips og Statoil-kaffe, som jeg havde. Som by er Gøteborg både større og mere international end Malmø og har helt klart ‘feel’ af en storby. Der er masser af fede butikker, hyggelige kaffebarer og gode restauranter – ikke mindst hvis du er til sund og vegetarisk mad.

Vi tjekkede ind på Hotel Pigalle, der ligger i den indre by omkranset af Rosenlundskanalen (‘indenfor voldene’ ville man sige i København). Hotellet var en oplevelse i sig selv med sit barokke interiør med tunge gardiner, tykke gulvtæpper og plyssofaer iscenesat i overdådige rum med blomstrede tapeter, guldindrammede malerier og finurlige detaljer overalt. Er du vild med retro, er det stedet at bo.

IMG_7781IMG_7799IMG_7797

Vejret var heldigvis med os og det var decideret varmt, så vi var ude det meste af dagen. Udendørscafeerne var proppet med folk, der nød solen og vi sad da også en god time over en kop kaffe, inden vi tog turisthatten på og gik på opdagelse i kvarteret Haga, der er et absolut must, hvis du besøger Gøteborg.

IMG_7766

Hovedgaden er flere stedet flankeret af træhuse, der er meget karakteristiske for området (lidt Pippi-agtigt), og hjemsted for lokale forretninger, små spisesteder, marskandisere og håndværksudsalg krydret med et par uundgåelige turistfælder og enkelte internationale butikskæder.

IMG_7771IMG_7772IMG_7767

Vi spiste en vegetar-deli, En Deli Haga, med udeservering og fik et glas hvidvin i solen for lige at varme op til den efterfølgende shopping, der blandt foregik i boligbutikkerne Market 29 og Granit, det lokale træskoudsalg og antikbutikken Fåfängan (forfængelighed), hvor jeg blandt andet faldt over en gammel reklamekuffert fra Estée Lauder.

IMG_7774IMG_7773IMG_7775IMG_7779IMG_7769IMG_7777IMG_7776

Haga er ikke så stor, så efter to timer var vi tilbage i centrum til lidt mere shopping, inden vi satte os til rette på Hotel Pigalles hyggelig tagterrasse og fik et glas bobler og endnu mere sol.

Aftenens middag indtog vi i Restaurant Atélier, der ligger øverst på Hotel Pigalle, og byder på lokale retter til meget rimelig ‘brasserie’ priser. Virkelig lækkert og delikat anrettet (Atélier får topkarakter på Tripadviser) – dog ikke så stort udvalg i vegetar-venligt mad, men mætte blev vi – og rimelig trætte, så vi droppede den velassorterede bar og krøb i seng med svenske magasiner.

IMG_7794

Hvis vi havde savnet noget til middagen, så var der dog INTET at udsætte på den overdådige buffet, der blev stillet frem til morgenmaden. ALT var lækkert, hjemmelavet og en tur værd i sig selv. Vi var der fra tirsdag-onsdag, men lørdagsbuffeten skulle efter sigende være helt fantastisk – og prisbelønnet. Den har vi så til gode!

IMG_7791IMG_7793IMG_7792IMG_7796

Vi var inviteret af Hotel Pigalle.