7 skin er en forholdsvis ny rutine inden for koreansk skønhedspleje, der modsat den mere omfattende 10-trins rutine, kun består af et enkelt produkt – skin, der til gengæld påføres 7 gange i træk!

Skin dækker over flere typer af produkter, men fællesnævneren er, at de skal have en fugtgivende og plejende effekt på huden, så huden fremstår fyldig og fugtmættet efter de 7 lag.

Følgende produkter kan fungere som skin:

  • Toner (uden alkohol, uden frugtsyrer)
  • Mist (med fugtgivere – ikke kun kildevandsspray)
  • Essence
  • First Treatment

7 skin metoden udføres på ren hud og de syv lag kan lægges på umiddelbart efter hinanden.

Sådan gør du: Hæld lidt produkt ud i håndfladen svarende til en 10-krone og klap først produktet på kinderne, hvor huden typisk er mest tør uanset hudtype, og fortsæt så med hals og T-zonen. Hæld en ny portion op og gentag, gentag, gentag, gentag, gentag, gentag!

Herefter bør din hud føles fuldstændig mættet og for nogen kan det være nok, så dagcreme er overflødig. Især blandt den gruppe, der har fedtet til kombineret hud, hvilket var her metoden først blev populær. På grund af en ekstrem varm sommer med høj luftfugtighed fik dagcreme nemlig huden til at slå ud, så et lettere alternativ blev opfundet – nemlig 7 skin.

Da årstiden skiftede og vejret blev koldt og tørt blev metoden også populær blandt de tørre hudtyper, der havde brug for ekstra meget fugt for at holde huden komfortabel hele dagen. En situation mange herhjemme oplever lige nu.

Måske har du ikke brug for syv lag, men så prøv i hvert fald et, to eller tre. Og har du lyst til at mikse en fugtmist med en toner eller essence, så prøv det. Metoden er vejledende og ingen kender din hud bedre end dig selv.

I min webshop har jeg samlet nogle af de produkter, du med fordel kan bruge til 7 skin metoden.