Hvis du ikke kender til trækul som hudplejeingrediens, så læs med her. Trækul bør nemlig være alle bymenneskers yndlingsingrediens!

Trækul er et naturligt materiale (forkullet træ), der absorberer snavs og toksiner fra sine omgivelser. Du kender måske vandflasken Bincho fra Sort of Coal, der indeholder et stort stykke trækul?

Trækullet ligger dog ikke i flasken for at se designersmart ud, men fordi det renser helt almindeligt postevand for alle de usynlige urenheder, du gerne vil undgå at drikke.

Det lyder magisk, men det er ret simpelt: Trækul fungerer som et naturligt forureningsfilter. Og, ja, så er det faktisk også ret dekorativt på en minimalistisk, art noir-agtige måde…

I hudpleje fungerer trækul ved at trække makeup rester, snavs, overskydende olie og toksiner ud af din hud. Du kan muligvis ikke se skidtet, men det er der. Ikke mindst hvis du opholder dig i en forurenet by som fx København. Prøv blot at pudse næse eller kør et stykke vat vædet i toner henover din hud efter en dag i byen, og du vil opdage, at det der sidder tilbage på papiret eller vattet er temmelig beskidt.

For et par år siden udgav Estée Lauder koncernen et studie, der påviste at forurening kommer ind på en uskøn andenplads, lige efter solpåvirkning, når det gælder accelereret ældning af huden. Så det er ikke kun for at bevare en frisk teint, at du bør rense din hud grundigt. Det er faktisk med til at forebygge, at du får tidlige rynker.

Selvom trækul kan anses for at være både forureningsbekæmpende og aldersforebyggende, er det som nævnt en helt naturligt rensende ingrediens, der kan (og bør) bruges af alle uanset alder, køn og hudtype: Fra fedtet teenagehud til tør forælder-hud M/K 😉

Herunder er det renseskummen Rootree Phyto Ground Relief Cleansing Foam, der er beriget med trækul. Formlen er vegansk og formuleret uden parfume eller andre allergener.