essensUd af de mange innovative produkter, jeg har prøvet det seneste år, er der en kategori af produkter, der virkelig skiller sig ud; nemlig essens.

Jeg har skrevet om essens før (her og her), men med tanke på, hvor mange gange jeg hører om folk, der døjer med tør og dehydreret hud – især nu hvor det er blevet koldt – så slår jeg lige et slag mere for kategorien. Det er nemlig et helt genialt omend rimelig basalt produkt! Eller det vil sige, nogle er basale og andre lidt mere avancerede.

Fælles for alle varianter er dog, at de nemt trænger ind i huden og mætter den med blødgørende fugt, der holder hele dagen. Desuden fungerer de som en tragt for dit serum, der trækkes dybere ned i huden efter at essensen har banet fugt-vejen.

Essens bruges som det første plejeprodukt efter rens og toner, og lægges gerne på den toner-fugtige hud, så den bedre absorberes (våd hud absorberer bedre end tør – ligsom en karklud). Herefter lægges serum ud fra samme princip (på toner-essens-fugtig hud) og til sidst dag- eller natcreme samt øjencreme (en anden af mine favorit-kategorier!).

Essens hedder ikke nødvendigvis essens, men du kan kende produktet på dets letflydende konsistens, der adskiller sig fra serum ved  at være mere vandigt (flasken er også større og mere budgetvenlig for de flestes vedkommende).

De 6 varianter på billedet er alle nogle, jeg har gode erfaringer med og du kan læse mere om deres bonus-effekter på de indsatte links:

  • JURLIQUE Activating Water Essence 150 ml koster 395 kr. og fås her. Bonus: virker antibakteriel/lindrende
  • KIEHL’S Iris Extract Activating Treatment Essence 200 ml koster 260 kr. og fås her. Bonus: virker udglattende
  • MIZON First Essence 210 ml koster 295 kr. og fås her. Bonus: virker balancerende/beroligende
  • BLITHE Vital Treatment 150 ml koster 395 kr. og fås her. Bonus: virker lysnende/ensartende
  • MIZON Water Volume First Essence 150 ml koster 200 kr. og fås her. Bonus: virker rensende/afgiftende
  • LING Dual Moisture Emulsion 118 ml koster 599 kr. og fås her. Bonus: virker nærende/barrierebeskyttende