dag-2-morgen-igang

Første juicedag er vel overstået og jeg vågner op på andendagen med en let følelse i kroppen. En hurtig tur på vægten viser et vægttab på 1,7 kilo, så der bliver åbenbart renset god ud derinde, hvilket også er årsagen til, at jeg har valgt denne 3-dages-juicekur.

Jeg har i længere tid følt mig træt, tung og energiforladt og min hud har været ude af balance, selvom jeg har plejet den efter alle kunstens regler. Men det har tilsyneladende ikke været nok, så derfor tog jeg en hurtig beslutning om at gøre noget andet – at pleje den indefra. Og med dette udsagn fra bogen, var det ikke svært at finde motivationen frem:

“Du får en mere levende, smuk hud, en sund kulør, masser af boblende energi, en god fordøjelse, godt humør, mere overskud og livsgnisten vender tilbage. Du bliver slankere, mere lækker og smukkere end nogensinde. Og vigtigt af alt: Du giver din krop optimale muligheder for at helbrede sig selv, fordi den får det, den har brug for og ikke mere”. 

Nå, men tilbage til dag 2, som starter med absurde mængder væske:

  • 1 stort glas postevand med frisk citronsaft
  • 1 stort glas SuperGreens (og nej, det vidste jeg heller ikke, hvad var, men det forklarer jeg herunder…)
  • 1 spsk olie – rå!
  • 1 agurk/selleri shot
  • 1 frugtjuice bestående af jordbær, skovbær, grapefrugt, citron og æbler

dag-2-morgen-ingredienser

dag-2-morgen-alle-juicer

super-greens

SuperGreens er en koncentreret pulverblanding af grøntsager, frugter, urter og enzymer. Det er sødet med stevia, så det er til at synke, men det smager ikke specielt godt (lidt for sødt, faktisk). Olien går lidt nemmere og resten er ren fest. Omend det tager mig en hel time at drikke det hele.

Herefter går turen til fitness-centret, hvor jeg tager 2 km på løbebånd (har overraskende lette og hurtige ben) inden min sædvanlige times bodyflow (mix af yoga, tai chi og pilates). Jeg bilder mig sikkert alt muligt ind, men da jeg var ude og løbe i weekenden havde jeg ondt i knæet og blev rimelig hurtigt stakåndet, så jeg tror helt sikkert der er noget om ikke at have en masse crap liggende i kroppen (weekenden bestod da også af grillede bøffer og pølser, rødvin og rigeligt med chips!).

Eftermiddagsjuicen går også fint, men til aften går det galt. Ikke at jeg er sulten, men jeg putter proteinpulver i min aftenjuice og det får den til at smage rimelig dårligt! Jeg vil klart anbefale at kosttilskuddene indtages for sig bortset fra olie, som skal i alle juicer, så du ikke får et sugar rush. Men proteinpulver, spirulina (adr-adr-adr) og SuperGreens (lidt adr) skal bare ned, uden at du smager på dem (hold dig eventuelt for næsen!). Alternativt, skal du finde en variant, der smager godt (fx med vaniljesmag), men så er der sandsynligvis også tilsat sukker, stevia eller kunstigt sødemiddel. Det probiotiske kosttilskud NDS Classic som skal tages inden sengetid er dog problemfrit (tilsat vanilje).

En anden ting jeg kan anbefale er, at du laver 2-3 juicer ad gangen, da det tager tid at forberede alle ingredienserne (og rengøre maskinen!). Herunder er det juicen “Flydende guld” meget passende hældt på en Murad vandflaske. Dr. Murad går nemlig meget ind for en sund livsstil, så en vegetarkur er helt i hans ånd, selvom han nok ville mene, at det var bedre at man tyggede sig igennem grøntsagerne og frugten. Hans motto er nemlig, at man skal “spise sit vand” (ved at spise vandholdige fødevarer). Men det ignorerer jeg lige i denne omgang.

dag2-eftermiddag