dag3-morgen

I dag er det sidste dag på Den fedeste juicekur og indtil videre har det været overraskende nemt at gennemføre. Mine børn synes det er sindsygt spændende at skære frugt og grønt og presse tingene igennem juiceren og blenderen. De får også lidt at juicen, da portionerne er rigeligt store. Nogle helt op til 500 ml, og det er faktisk lidt i overkanten at drikke for én person.

Efter en lidt kaotisk første dag med manglende ingredienser og en meget artig og korrekt andendag, slækker jeg lidt på reglerne her på sidstedagen. Jeg dropper resolut SuperGreens, spirulina og proteinpulver (farvel 500 kroner)! Jeg vil gerne leve sundt, men jeg gider ikke spise/drikke noget, der smager ulækkert. Så vil jeg hellere undvære. Og så længe det kun er tre dage tænker jeg ikke, at skelettet braser sammen af den grund.

Jeg har min frokostjuice “Knoglestyrker” (apropos) med i vandflaske på arbejde og er på ingen måde misundelig over, at der bliver spist burgere og drukket pepsi max i lange baner blandt mine (stressede) kontorfæller. Når man selv har taget en beslutning om at droppe det usunde, er det meget nemt at se, hvor vaneagtigt og ødelæggende det er (OK nu lyder jeg hellig, men sådan føler jeg mig faktisk også – idag – det går nok over!).

dag3-frokost

Om eftermiddagen har jeg en tid hos hudlægen og falder tilfældigt over en artikel om juicekur i et britisk Vogue fra sidste år i venteværelsen. Interessant læsning! Forfatteren har testet en juicekur (færdigkøbt) og har fået det så dårligt undervejs, at han ender med at opsøge en specialist, der konkluderer, at det ikke handler om, at hans krop “detoxer” (som juiceproducenterne siger), men at den sulter! Det får mig til at tænke lidt over, hvor sund en juicekur egentlig er, og hvor slavisk man skal følge den i forhold til at bevare et nogenlunde sundt og ikke-religiøst forhold til mad?

vouge-1-640

vogue-2-640

vogue-3-640

Da ren hud er en væsentlig årsag til min juicekur, spørger jeg min hudlæge om sammenhængen mellem kost og uren hud, og hun spørger blot om jeg spiser meget sukker eller drikker over en liter skummetmælk om dagen? Jeg undviger på sukker-spørgsmålet (hvor meget er meget?) og svarer, at jeg har et rimelig højt indtag af letmælk (som i kaffe latte), men at det nok ikke overstiger en liter om dagen. Jamen, så er det ikke et problem, konstaterer hun blot og sætter mig på receptpligtig A-vitamincreme, jeg skal bruge de næste otte uger (det skal jeg nok fortælle om!).

Således en smule desillusioneret over min udrensning beslutter jeg mig for at gennemføre den sidste aften, men snupper dog et glas champagne til min danskvand, da jeg mødes med min veninde om aftenen. Summen er laster er jo som bekendt konstant…