dag-4-ingefærshot

Den fedeste juicekur er overstået, men jeg har egentligt ikke lyst til, at det skal være slut endnu. Min krop føles let – jomfruelig kunne jeg fristet til at sig, men det ville være en stor, fed løgn.

Jeg stiger på vægten, og den siger minus 3 kg! Ret imponerende, men jeg lader mig ikke narre. Jeg ved godt, at det er det tomme indre maskineri, der har sikret mig vægttabet, og fedtreduktionen er da også kun 0,5 kg i følge min vægt. Jeg stoler dog ikke helt på dens evne til at beregne fedt, da den synes at svinge lidt tilfældigt.

vægt

Men tal er tal og en anden ting er fornemmelsen i kroppen, og den er god. Så tredjedagens skepsis råber ikke så højt i dag. Faktisk kan jeg ikke rigtigt få mig selv til at spise almindelig mad igen, så jeg drikker et  ingefærshot og en valgfri juice til morgenmad, inden jeg smutter til bodyflow.

Efter træning er jeg forbi min kosmetolog, og hun synes faktisk, at min hud er blevet bedre. Om det er det manglende mælketindtag eller de mange vitaminrige juicer, er ikke til at sige. Jeg er måske også bare i min “gode” del af menstruationscyklussen. Jeg ved det ikke. Men jeg er i hvert fald ikke startet på den receptpligtige A-vitamincreme endnu, så det skyldes ikke medicin.

Stadig høj af min nye kropsfornemmelse laver jeg endnu en juice til frokost, og supplerer med en skål sunde snacks (mandler, valnødder, hasselnødder og tranebær), som hurtigt ryger ned. Det er nu meget dejligt at spise igen!

dag4-frokost-1

snacks

Om aftenen er der fest på min datters skole, og jeg plukker fra den sunde del af buffetten og springer det overdådige kagebord over. Jeg ved, at jeg ikke ville kunne nøjes med et enkelt stykke, hvis jeg først gik igang. Så meget disciplin har jeg trods alt heller ikke.

EPILOG…

4 dage efter kurens sidste dag er min vægt øget til 63,6 kg, hvilket er præcis 0,5 kg under min pre-juicekur vægt. Så måske er der røget et halv kilo fedt alligevel?

Jeg har taget morgenjuicerne til mig, så dem vil jeg fortsætte med. Jeg tænker, at det trods alt er bedre at drikke en friskpresset juice end at starte morgenen uden mad og så hælde 1-2 latte ned inden frokost, som ellers var mit daglige ritual.

Jeg har også besluttet mig for at afprøve bogens forslag om at bruge juicekuren som en slags 5:2 diæt, hvor man juicer 2 dage om ugen og spiser normalt de øvrige dage. Jeg har en veninde, der har spist efter det koncept i et år. Blot med den detalje, at hun faster 100% på sine 2’er dage og spiser præcis, hvad hun vil (og måske også lidt til) de øvrige 5 dage. Så ekstremt synes jeg ikke, jeg gider at leve, men jeg kan godt lide idéen om at “nulstille” et par gange om ugen. Så må vi se hvor længe, jeg gider det.

Og hvorfor så OVERHOVEDET det, ville kritiske stemmer sikkert sige (du er jo ikke overvægtig!), men det er der faktisk tre gode grunde til:

  1. Når jeg juicer, føler jeg, at jeg gør noget godt for min krop, og det påvirker mig til at være mere sund generelt. Til at passe min træne, drikke mere vand og droppe dårlige vaner som pepsi max og slik (men ikke hvidvin…)
  2. Min hud ER blevet pænere. Ikke blot i ansigtet, men også på lårene (lad os kalde det appelsinhud).
  3. Jeg er tilbage i køkkenet og synes det er sjovt! Jeg har i de seneste år overladt al madlavning til min mand, men nu er interessen for at lave mad tilbage, og det synes jeg (og ikke mindst han) er helt fantastisk.