dobbeltrens-640En af de ting jeg er blevet ret fascineret af ved den koreanske hudplejerutine er dobbeltrens. Hvorfor dog rense to gange? Er én gang ikke rigelig og bliver huden ikke bare tør af alt det renseri? Jeg var mildest talt skeptisk – længe – nu er jeg fan.

Argumentet bag dobbeltrens er, at olie fjerner fedt og vand fjerner vand. Og da huden smøres, makeuppes og udsættes for både olieholdige og vandholdige produkter, forurening, sved med mere, skal der to renseprodukter til for at sikre at huden bliver ordentligt ren, men også blød og strålende.

Rækkefølgen er dog vigtig:

Du starter med at massere det oliebaserede produkt over hele ansigtet, enten renseolie eller rensebalm, og VIGTIGT i en formel, der kan vases af med vand (den type, der bliver mælkeagtig ved kontakt med vand og er lige til at skylle af. Ikke en fedtet, madolie-agtig sag, der lægger sig som en klæbrig hinde på huden).

Herefter følger det vandbaserede produkt: En rensegel/skum/creme, der skummes op med vand og masseres på huden med masserende bevægelser og herefter vaskes af. Den blide massage er en del af renserutinen og hjælper med at stimulere mikrocirkulationen, så huden får en frisk udstråling.

Når du skal vælge dine renseprodukter, så vælg en ordentlig kvalitet. Husk at de skaber grundlaget for resten af din pleje. Ligger der en hinde af ophobet skidt på huden, hjælper dine dyre hudplejeprodukter ikke meget. Solcreme er blandt de produkter, der nemmest fjernest med en olierenser og derfor er dobbeltrens især vigtig her om sommeren, hvor vi smører solcreme i ansigtet dagligt (det gør/bør vi skønhedsjunkies jo?!)

Lige nu er jeg kæmpefan af Manyo Factory og jeg prøver mig stille og roligt igennem hele serien, der er økologisk baseret og derfor dufter fint og frisk af de urter, der indgår naturligt i formlerne. Hvis du vil prøve det sæt jeg bruger, fås det her og her. Eller du kan starte med rejsestørrelserne, hvis du lige vil prøve det af først. Det fås her og koster kun 25 kr. + fragt.