IMG_0023Du har sikkert lagt mærke til at rigtig mange asiatiske produkter markedsfører sig på at være “whitening”. Det de i virkeligheden mener er, at de er “brightening” – altså produkter, der fremmer hudens naturlige udstråling ved at:

  • Opfriske hudtonen: Typisk med C-vitamin eller C-vitaminholdige ekstrakter som fx citronsyre, der er en mild frugtsyre, der peeler hudens døde hudceller.
  • Ensarte/udjævne pigmentering: Ved hjælp af fornyende ingredienser som fx A-vitaminholdige ekstrakter, der hjælper huden med at afstøde de UV-skadede/pigmenterede hudceller. A-vitamin i form af retinol er jeg endnu ikke stødt på, da retinol kan virke irriterende på huden og dermed er dømt ude i asiatisk hudpleje.
  • Forebygge pigmentpletter: Stort set altid med minimum 2% niacinamid, der modvirker at hudens farvestof, melanin, overføres til hudcellerne og danner pigmentpletter. Niacinamid har i øvrigt mange andre gavnlige funktioner for huden og er lidt af en mirakelingrediens. Niacinamid omtale også som niacin eller B3-vitamin derivat.

En af de ingredienser jeg ofte ser i whitening produkter er hybenkerneolie, der har et højt indhold af provitamin A (beta-karoten), som naturligt omdannes til A-vitamin i huden og dermed sikrer dig den fornyende effekt, uden at du risikerer hudirritation.

Hybenkerneolie har  også mange andre gavnlige indholdsstoffer, som essentielle fedtsyrer, der styrker hudens elasticitet og forskellige livsvigtige vitaminer, hvoraf vitamin C er en sikker hudfavorit (beskyttende antioxidant, stimulerer kollagenproduktionen, lysner/ensarter hudtonen). Lise fra Beautyblog skrev en teknisk afhandling om hybenkerneolie i går, og den kan du læse her.

På billedet er det Rosehip serien fra Manyo Factory (269-299 kr.) og Enjoy Vital-Up Time sheet masker fra MIZON (39 kr. stykket), der alle hjælper på hudens udstråling (og altså ikke klorinbleger din hud!).