lostKoreanerne er berømte og måske også lidt berygtede for deres udvidede hudplejerutine, der sagtens kan indbefatte 10-15 produkter. Det lyder overvældende, og det er det måske også for de fleste.

Jeg har dog haft stor glæde af at tage et par ekstra trin til mig som essens og sheet masker, men kategorien emulsion, springer jeg let henover.

Emulsion, der også kaldes lotion (bare for at øge til forvirringen?), er en letflydende dagcreme, koreanerne bruger inden deres egentlige creme. Altså en form for pre-creme. Da jeg føler, at kombinationen af toner + essens + serum er rigelig som base for min dag- eller natcreme, har jeg aldrig brugt emulsion, medmindre det var som erstatning for creme.

Emulsion/lotion er nemlig et udmærket produkt, hvis du vil have en lettere formular (fx om sommeren) eller hvis du er en ung kvinde/mand uden det helt store næringsbehov. Har du virkelig tør eller dehydreret hud, kan kombinationen af emulsion og creme måske godt fungere?

Et andet trin, der giver anledning til forvirring er kategorien “Skin”, som jeg ser brugt flere og flere steder. Det er i virkeligheden blot et andet navn for toner, der er et andet navn for skin tonic, som du bruger til at fugte og balancere hudens pH-værdi efter rens, hvis du var i tvivl.

Også kategorien “Ampoule” kan drille for i virkeligheden er der tale om serum, men da et koreansk serum ofte (men ikke altid…) fås i en flakon med pipette, har de fået navnet ampoule. Ikke helt logisk eftersom en ampul i mine øjne er en engangsdosis, men sådan er der så meget nyt at lære….

#lostintranslation