aloeSom led i mit virke som K-beauty importør er jeg blevet en flittig læser af ingredienslister og har i den forbindelse bemærket, at koreanske produkter indeholder masser af asiatiske medicinurter, som de ikke nødvendigvis skilter med, men blot tager for givet.

Faktisk er det mere reglen end undtagelsen at en lang række lægeurter og rodekstrakter som asiatisk centella, portulak og pragtskolddrager samt ingefær, yam og ginseng indgår som aktive ingredienser i formularerne, hvilket sikrer produkterne ekstra fugtende, helende og beroligende egenskaber (med mere).

Herhjemme går vi meget op i økologi og dyrker det naturlige, men i Korea handler det om at kombinere de bedste ingredienser fra naturen med den nyeste teknologi, hvilket sikrer højpotente produkter, der gør en forskel på huden. Det handler altså ikke om enten-eller men om både-og, hvilket jeg er stor tilhænger af.

Der findes dog økologiske produkter i Korea, og det er en trend, der er ved at vokse sig stor (ligesom Halal certificerede produkter), men indtil videre har jeg  kun prøvet Verikos Aloe Calming Oil, som er en meget let ansigtsolie, der virker  lindrende på min lidt irriterede vinterhud. Den indeholder stort set kun aloe vera ekstrakt tilsat en lille smule arganolie og E-vitamin, så den fedter overhovedet ikke.

Jeg håber dog snart at kunne tilføje andre K-øko-favoritter til hylden – men som sagt er øko ikke et must hos mig medmindre det skal i kaffen i form af mælk…