Produkter: Pressed Mineral Foundation fra Youngblood og MIZON UV Sun Protector Cream SPF 50+

Selvom jeg beskæftiger mig med gode skønhedsrutiner og fantastiske skønhedsprodukter hver eneste dag, så lykkes det mig alligevel at blive solskoldet en gang i mellem. Ikke hvert år, men alligevel oftere end jeg bryder mig om.

Senest var her i Påsken, hvor jeg havde glemt at få solcremen med i sommerhuset og alligevel gik en dejlig lang tur i den varme forårssol. Det gav røde kinder – og ikke på den gode måde!

Men nu da skaden er sket, vil jeg bruge anledningen til at huske dig på, at Påsken markerer, at solsæsonen er i gang, og at solcreme skal på hver dag de næste mange måneder. Det er nemlig ofte i situationer, hvor man ikke tænker over, at man er eksponeret for solen, at man bliver skoldet.

Det bliver hurtigt til et par timer i solen, hvis du er på en længere gåtur, hænger ud på en udendørscafe eller læser en bog på altanen. Derimod husker de fleste at smøre sig, hvis de skal på stranden eller på solferie, men i hverdagen kan det være sværere at huske, så her må rutinen slå til.

Og nu vi er ved den gode rutine, så skal du huske at smøre dig flere gange dagligt, hvis du vil være beskyttet hele dagen. Solfiltrene har begrænset effekt i huden over tid, så 1-3 påsmøringer kan være påkrævet alt afhængig af, hvor meget du opholder dig udenfor. Den stærkeste sol får du mellem kl. 12-15, så spiser du frokost ude, bør du helt sikkert smøre dig ind igen eller finde den bredskyggede hat frem.

Og hvad så hvis man har makeup på? Så fungerer det ikke rigtigt med en dosis solcreme midt på dagen. I stedet kan en omgang mineral foundation af god kvalitet være løsningen, da pulveret (løst eller presset) indeholder titanium dioxid, der er et rigtig godt fysisk UV-filter. Jeg sværger selv til Youngblood, men der findes også andre gode mærker.