anigif_original-grid-image-23502-1395771120-17

Jeg møder mange, der ikke ved, hvad en toner er (og derfor ikke bruger en). Før i tiden hed det en skin tonic, men det blev forbudt – vist noget med at det lå for tæt op af en medicinsk betegnelse?

Men uanset navn, så har toneren to primære funktioner:

1) at genfugte og 2) at balancere huden efter at den er blevet renset.

Og hvorfor er det så vigtigt?

Genfugtningen giver næsten sig selv; de fleste renseprodukter er en smule udtørrende (skum mest, balm mindst – derimellem ligger gel og mælk), og det betyder, at huden godt kan føles lidt tør og stram efter, at den er blevet renset. En toner tilfører huden noget af den mistede fugt, så den igen føles blød og behagelig. Bemærk dog at det slet, slet ikke er fugt nok til at tilfredsstille din hud, men nu bliver vi lige ved renserutinen.

Den balanceskabende funktion kræver lige lidt mere forklaring. Her handler det nemlig om vand og surhedsgrader.

Ikke alle renseprodukter skal vaskes af, men med dem der skal, udsættes huden for vand med en pH-værdi på mellem 7 og 8. Det svarer til en neutral til let basisk surhedsgrad, hvilket umiddelbart lyder passende. Men det er det bare ikke, for huden fungerer bedst, når den er lidt sur. Hudens gennemsnitlige pH værdi ligger omkring 4,7, så når vi taler om hudens balance, mener vi sur og ikke neutral.

Og det leder mig frem til tonerens anden vigtige funktion; den virker nemlig pH-justerende og får dermed huden tilbage i rette surhedsgrad.

Har du nu lyst til at undvære toner? Nej vel?

Der er dog stor forskel på tonere – nogen har spændende sekundære funktioner og virker fx behandlende eller plejende, så du skal have en idé om, hvad du leder efter.

Her er tre forslag fra min webshop BEAUMONDE, der henvender sig til forskellige hudtyper og behov:

VERIKOS Marine Source EX Milk Toner:
Indeholder 90% marineekstrakter, der virker inflammationshæmmende, styrkende og beskyttende på huden. Uden alkohol. Perfekt til en tør og/eller sensitiv hud. Læs mere om den her.

ms-640

DR. LAPRIN Antioxidant Boosting Toner:
Indeholder fermenterede mælkesyrebakterier, niacinamid og sojakim-ekstrakt, der virker inflammationshæmmende, lysnende og fornyende på huden. Perfekt til en moden og/eller uensartet hud. Du finder mere info her.

abt-640

MIZON AHA & BHA Daily Clean Toner:
Indeholder eksfolierende frugtsyrer og papayaekstrakt, der virker fornyende og dybderensende på huden. Perfekt til en uren og/eller trist hud (eller til de dage omkring menstruationen hvor huden bliver lidt fedtet og uren). Alt om den kan du læse her.

aha-640